YÖRESEL LEZZETLERİN AŞÇISI OLMAK İÇİN DERS BAŞI YAPTILAR

Kurumumuz koordinasyonunda, Çanakkale Halk Eğitim Merkezinin yükleniciliğinde, OPET Petrolcülük A.Ş’nin desteklerinde Çanakkale merkeze bağlı Çıplak Köyünde açılan ‘Yöresel Gıda Ürünleri Üretim Elemanı’ kursunu İl Müdürlüğümüz yetkilileri ziyaret etti.

Ziyarette Çanakkale İŞKUR İl Müdürümüz Ali Çalışkan, Şube Müdürümüz Ayça Çakmak ve Kurslar Servisi Şefimiz Aysel Eskici; 8’i kadın 9 katılımcıdan oluşan meslek kursundaki kursiyerler ve kurs sorumluları ile bir araya geldi.

Katılımcılarla görüş alışverişinde bulunan ve eğitim sorumlusu Aşçı Hasan Sargın’dan program hakkında bilgi alan Çanakkale İŞKUR İl Müdürümüz Ali Çalışkan: ‘’Toplum sağlığı açısından uyum sağlamak zorunda olduğumuz ‘Yeni Normal Hayat’ta meslek kurslarımızı açmaya devam ediyor, kurumumuzun tüm faaliyetleriyle çalışmaya özen gösteriyoruz. Bu kursumuzda katılımcılarımız 40 gün boyunca yufka, mantı, erişte, kuşburnu marmelatı, turşu ve pekmez gibi yöresel lezzetlerimizin üretimini öğrenecekler. Bu öğrenimin yanı sıra işletme ve üretilen gıdanın hijyeni, gıda güvenliği ve standartları, ürünlerin ambalajlanması ve depolanmasında da bilgi sahibi olacaklar. Çoğunluğu kadından oluşan katılımcılarımız kurs sonunda yöresel lezzetlerin yapımından nihai tüketiciye ulaştırılması noktasında uzmanlaşacak ve ben inanıyorum ki bu kursumuz sonunda arkadaşlarımız kendi işlerini kurmak için adım atacaklar. Şimdiden bizi bu inanca taşıyan Halk Eğitim Merkezimiz yetkililerine, emek veren hocamıza, İl Müdürlüğümüzdeki çalışma arkadaşlarıma ve emeğin sahipleri kadınlarımıza teşekkür ediyorum.’’ açıklamasında bulundu.

Kursiyerlerin günlük 40 lira cep harçlıkları, Genel Sağlık Sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigortaları program süresince kurumumuz tarafından karşılanacak. 

10 Temmuz 2020, Cuma  |   160